RSMH-Nybyggarna våren 2018

Årsmöte lördag 12 maj 

Föreningen RSMH-Nybyggarna håller
sitt första årsmöte kl 14.00.
Kom gärna en stund innan.
Vi bjuder på fika och något till.

Muraregatan 30, 2 vån.
Ramp, hiss och handikapptoalett finns
i IOGT-NTO huset.

Välkommna! 

Tack alla ni som hade möjlighet att komma på RSMH-Nybyggarnas första årsmöte som godkända medlemmar i RSMH-RIKS. Efter årsmötet bjöds det på fika.
Ett stort tack till Marianne Jensen från RSMH-Laholm som höll i mötesordförandeklubban. Marianne gav efter avslutat möte klubban som gåva till Nybyggarna! En mycket trevlig översaskning!

15 maj

Utflykt till Stadsbondgården Olofstorp där vi  grillar.
Kl 12.30 -15.30
Pris: 50.- inkl korv och bröd samt dricka.

Vi samlas där. 

Då flera av deltagnarna var sjuka ställde vi in grillningen på Stadsbondgården!
Tråkigt, men det är sånt som kan hända. (Det blev en spontam aktivitet istället, lunch på den nya restaurangen Sakura - tidigare House Ming - dem har supergod mat!)  

24 maj

Kvällen var som gjord för en kvällsutflykt.
Därför gjorde 4 personer från RSMH-Nybyggarna en spontan aktivitet. Vi åkte till en glänta strax utanför Simlångsdalen och åt kvällsmat, pastasallad med kyckling, bröd, melon och ost med kex.
Det var så ljuvligt att sitta ute i skogen och äta mat, fåglarna kvittrade och vattnet glittrade i solskenet, många glada skatt. En helt igenom lyckad kväll med goda vänner!


1 juni - Våxtorps Marknad

Vi samlas utanför Muraregatan 30, kl 9.30 och är hemma igen ca 15.30.
(Ta med dig en flaska med vatten, så slipper vara töstig, om det är varmt ute.)
Pris: 100.- inkl mat. 

Hör av dig om du vill följa med, gärna 1-2 dagar innan. Till Kerstin 035-100885 eller Johan 0709 - 32 31 79.

Solen gassade och inga moln på himlen syntes när sju medlemmar från RSMH Nybyggarna åkta till Våxtoprs Marknad. Såå många stånd och såå mycket att titta på. Karuseller, men det var inget för oss denna gång! Tur det fanns både svalkande drycker, kaffe och kakor och så lite skugga också. Tur var väl det denna varma dag. Det köptes både väskor, skor, lyckta, solhatt och mycket annat. Vi återkommer förhoppningvis nästa år igen till Våxtorps Marknad!

12 juni - tisdag
Utflykt till Hölseböke / Gräsås / Asige


Vi åker till Hölseböke Naturhälsogård & Vildmarksboende, som ligger naturskönt och vackert belägen nära en sjö ute på landet.
Vi hälsas välkomna av Inger Gustafsson som tillsammans med sin man Sven driver detta underbara ställe.
Där finns promenadslingor, vildmarksstugor med olika aktiviteter, olika spa behandlingar,
fiske, får, indiansk tipi, bad, m. m.  Inger kommer också att visa hur det går till när hon spelar på GONG.
Efter den guidade turen blir det fika.
Pris: 60.- inkl fika
http://www.holseboke.nu/se
http://www.holseboke.nu/se

Vi samlas utanför Muraregatan 30, kl 13.00 och är hemma igen ca 17.00. Hör av dig om du vill följa med, gärna 2 dagar innan. Till Kerstin 035-10 08 85 eller till Johan 0709 - 32 31 79.

Vi samlades utanför Muraregatan 30, för färd till Hölseböke i Gräsås.
7 medlemmar i två personbilar tog avsted norrut. Första anhalten, Kvibille nåddes på ca 10 min via E6an. Resan fortsatte mot Gräsås, och vi passerade Slättåkra. Efter 4 km kom en skylt ”HÖLSEBÖKE” och vi kom in på en smal grusväg.
Gården, eller Naturspa Hölseböke, låg mitt ute på landet. Skog och åkermark runt om. Vi möttes av Inger Gustafsson och hunden Charlie, som välkomnade oss.
Efter 800 m gångmarsch (biltur) nådde vi deras naturområde. En träportal korsades och vi gick över stock och sten mot vildmarksbyn. En Lappkåta, ett kärleksnäste och ett par stugor, låg utspridda i denna rogivande miljö. Plötsligt började vägen gå utför, ner mot ”Hålsjön”. Charlie följde oss hela vägen, mycket kärvänligt. I sjön låg en flotte, som vi gick ombord på. Det fanns badmöjligheter och fiske. 30 min senare gick vi tillbaks till gården.
Nu väntade hembakad Morotskaka och ”Gong-spel”, en slags avslappning. Inger Gustafsson presenterade sin verksamhet som spänner över ett brett område: allt från yoga till salvor/krämer och målning med hetvax och strykjärn. Alla blev mycket glada och nöjda med avslappnings-övningen, och Inger G. hanterade sina gong-gongar förtjänstfullt.
Vi styrde kosan hemåt efter ett lååååångt farväl av Charlie. Via ASIGE/Getinge kom vi till Halmstad. En enastående fantastisk upplevelse.
 
Tack till alla som deltog samt Kerstin Loo som föreslog denna goa aktivitet.
 
vid pennan Johan Andersson RSMH Nybyggarna i Halmstad