Ångbåtsturen med S/S Lagaholm
den 30 juni 2019

En liten mysig ångbåt som ligger vid bryggan och väntar på oss i Lagan i Laholm. 

En jätte trevlig liten båt. Färden går lagom fort och vädret är strålande och lugnt. Styrman sitter längst bak vid rodret och styr. 

Många fina antika detaljer att titta på. Skepparklocka, lanternor, tryckmätare. Delarna i ångmotorn är helt synliga och jobbar för fullt. Lite väl stor ångpanna för den lilla båten. Maskinisten står brevid skorstenen och sköter panna och ångmotor. Han behöver inte elda för pannan eldas med villaolja. 

Färden går lugnt och behagligt. Vädret är lugnt och strålande. Ångmotorn spinner tyst och lugnt. Vår ordförande som syns på bild är jätte nöjd. 

Vi åker längs lagan. Massor att titta på. Vi åker ut till Lagaoset, där Lagan går ut i havet. Men där vänder båten och vi får inte gå av på den fina stranden. 

Vi ska istället till Hökafält som ligger en bit in och lägger till vid bryggan. Maskinisten tutar och släpper ut ångan. Ångan är slut, nu får vi gå hem skämtade någon. 

Vid Hökafält fikade vi. Vi firade en medlems födelsedag. Hon var tyvärr inte med. Nu börjar temperaturen stiga och det känns riktigt varmt. 

Värmen börjar nu bli olidlig. Styrman och maskinisten verkar ha tuppat av i båten. Men ingen har svimmat som tur är. Det hade blivit ganska jobbigt då. Hade varit skönt att bada den här dagen. 

Men det känns snabbt behagligare när vi kommer ut på "sjön" igen. Vi har jätte mysigt. En jätte skön dag. Stämningen är toppen. Det är bara gitarren, chapange och räkor som saknas. 

Vi börjar komma "hem" igen. Vi får inte köra på grund. Den sköna stunden är över. Nytt folk väntar på bryggan att få åka. En bättre dag kan man inte tänka sig!